Thursday, July 1, 2010

cercetasii pocaiti

e ciudat cum unele accesorii vestimentare ne disting de ceilalati oameni... De ex: roakerii au tatuaje si geci de piele, emo au machiaj ciudat, cercetasii bandane si penticostalii cu CDE-stii au batice... (cel putin asa a reiesit dintr-un comment pe NET).
Nu e problema ca nu ma inteleg cu unii sau cu altii, ma inteleg, dar ma doare faptul ca putem sa ne intelegem la nivel individual interconfesional, dar nu ne putem intelege ca si grup unii cu altii. E pacat ca Diavolul reuseste sa dezbine comunitati de crestini care ar trebuii sa ai aibe un tel comun, proclamarea evangheliei lui Hristos. Dar nu... accentul este pus pe diferente si nu pe Hristos.
Dumnezeu sa ne dea putere sa acceptam pe fiecare, indiferent de confesiune, si sa avem partasie impreuna... nu zic ca nu exista... dar eu vin dintr-un oras unde eu nu tin minte ca tinerii bisericii baptiste sa se adune cu cei de la penti si cu cei de la CDE si sa faca ceva fain impreuna.
Intr-adevar poate ca recunosti cercetasii dupa bandane si penticostalii dupa batice... dar putem noi oare sa plecam genunchii impreuna? putem noi sa iubim si pe cel cu batic si pe cel fara batic? putem sa iubim si pe cel care e botezat cu Duhul Sfant si pe cel care nu este?


PS: Nu dau nume ca sa nu ii sariti in cap, comentul a fost facut fara vreo intentie de a jigni;)

No comments: